Van der Vaart: 'Meteen bondscoach als Van Basten, dan zeg je geen nee'

Van der Vaart: 'Meteen bondscoach als Van Basten, dan zeg je geen nee'

27-09-2018 16:52
42

Rafael van der Vaart denkt na over een carrière na het voetbal. De middenvelder is inmiddels 35 jaar oud en tekende deze zomer een éénjarig contract bij het Deense Esbjerg fB. Hij heeft trainersambities.

"Ik wil graag mijn diploma's gaan halen als ik stop met voetballen", vertelt Van der Vaart aan Pro Shots Magazine. "Ik heb in mijn carrière vaak genoeg gezien hoe ik het wilde hebben en vooral hoe ik het niet wilde hebben. Ik denk ook dat ik het wel in me heb."

De oud-speler van Ajax, Hamburger SV, Real Madrid, Tottenham Hotspur, Real Betis en FC Midtjylland heeft wel een plan voor ogen. "Werken met de jeugd om mee te beginnen lijkt mij heel leuk. Maar weet je, als je bij wijze van spreken meteen al voor de leeuwen wordt gegooid zoals Marco van Basten die meteen als bondscoach mocht beginnen, dan zeg je ook geen nee."

Van der Vaart werkte met Van Basten tijdens het EK van 2008, toen Oranje spectaculair presteerde in de groepsfase. "Hij heeft het naar mijn idee goed gedaan. Het is zo jammer dat we er in Nederland een sport van maken om iemand helemaal af te branden."