AZ wint met grote cijfers van amateurs, ook FC Emmen bekert verder

27-09-2018 18:55
24

AZ en FC Emmen hebben zich eenvoudig geplaatst voor de tweede ronde van de KNVB Beker. AZ won met 0-6 van hoofdklasser Alcides en Emmen met 1-3 van derdedivisionist OFC.

Alcides - AZ 0-6
Het was vanaf de eerste minuut duidelijk dat AZ de wedstrijd zou gaan winnen. Alcides had amper wat in te brengen tegen de ploeg van John van den Brom, maar toch duurde het een kwartier voor men de openingsgoal kon noteren. Bjorn Johnsen mocht in de basis beginnen van Van den Brom en tekende na zestien minuten spelen voor de 0-1. Oussama Idrissi maakte na 24 minuten 0-2 en Adam Maher schoot tien minuten later prachtig een vrije trap binnen: 0-3.

Nog voor de rust maakte basisdebutant Dorin Rotariu de 0-4, waardoor dubbele cijfers ineens mogelijk was. Dat gebeurde niet. AZ leek het in de tweede helft welletjes te vinden en haalde de voet van het gaspedaal. Idrissi maakte in minuut 72 en 76 (penalty) zijn tweede en derde goal van de wedstrijd. Daar bleef het bij in Meppel.

OFC - FC Emmen 1-3
Emmen nam tegen OFC al snel de leiding via Reuven Niemeijer, die na tien minuten spelen de 0-1 binnen schoot. OFC bleef vervolgens lang in de wedstrijd omdat de eredivisionist de wedstrijd niet in het slot wist te gooien. OFC viel aan en zocht naar de gelijkmaker, maar Glenn Bijl benutte in de 55e minuut een strafschop en maakte een einde aan alle hoop van de club uit Oostzaan.

Echt uitlopen kon het team van trainer Dick Lukkien niet, maar tien minuten voor tijd werd het alsnog 0-3. Weer benutte Bijl een strafschop. OFC wist dat er geen stunt in zat, maar verdient wel een groot compliment. De ploeg zocht negentig minuten lang naar een eretreffer en kreeg die in minuut 86. Rachid El Yaghmouri schoot raak en liet het thuispubliek een keer juichen. Meer zat er echter niet in voor OFC.