Dessers en Venema bezorgen FC Utrecht zege in rood gekleurd duel met MVV

27-09-2018 21:37
17

FC Utrecht heeft de tweede ronde van de KNVB Beker bereikt. De doelpunten kwamen moeizaam tegen MVV, maar een benutte penalty van Cyriel Dessers en een goal in extremis van Nick Venema waren genoeg voor een 2-0 zege. Beide teams eindigden het duel met tien man.

Utrecht was de bovenliggende partij, maar voor rust wisten Simon Gustafson, Leon Guwara en Mark van der Maarel hun kansen niet te verzilveren. De ploeg van Dick Advocaat ging op dezelfde voet verder in de tweede helft. Sean Klaiber was dichtbij, nadat zijn schot van richting werd veranderd door Gyrano Kerk en bijna doelman Luuk Koopmans verraste. Dessers kopte over het doel.

Niet veel later had de Belgische spits meer succes. Na een overtreding op Kerk kreeg FC Utrecht een strafschop, die door Dessers werd benut. De Domstedelingen leken de zege daarmee zo goed als binnen te hebben, aangezien MVV geen vuist kon maken. Een rode kaart voor invaller Lukas Görtler in de 82e minuut wegens een overtreding op Ricardo Ippel zorgde toch nog voor spanning in de Galgenwaard.

Anderhalve minuut later moest echter ook Joeri Schroijen van de Limburgers de kleedkamers opzoeken vanwege een slaande beweging. Doordat Koopmans in de extra tijd bij een hoekschop mee naar voren ging, maakte Venema er nog 2-0 van. Trainer Advocaat (71) kreeg daarmee een gepast verjaardagscadeau.