Bruggink raadt hattrickheld Vente transfer aan: 'Zou uitstekende leerschool zijn'

Bruggink raadt hattrickheld Vente transfer aan: 'Zou uitstekende leerschool zijn'

27-09-2018 22:56
43

FOX Sports-analist Arnold Bruggink is onder de indruk van Dylan Vente. De negentienjarige spits mocht donderdagavond negentig minuten spelen tegen Gemert en was goed voor drie doelpunten tijdens de bekerwedstrijd.

Vente heeft echter Robin van Persie en Nicolai Jörgensen voor zich in de hiërarchie en komt daardoor weinig aan spelen toe in de Eredivisie. "Ik ben benieuwd naar het plan dat Feyenoord met hem heeft. Zou hij echt de opvolger van Van Persie en Jörgensen worden?", vraagt Bruggink zichzelf hardop af. "Ik denk dat hij ergens anders moet gaan spelen in de Eredivisie."

Volgens de analist is Vente een speler met veel potentie, die op jonge leeftijd zo veel mogelijk meters moet maken. "Hij is een echte, specifieke spits, daar houd ik wel van. Hij is tweebenig, hij is snel en hij zoekt graag de diepte. Maar Feyenoord heeft geen Jong-team in de Keuken Kampioen Divisie, dus hij kan niet serieus getest worden. Als hij bijvoorbeeld bij NAC zou spelen, moet hij echt vechten om zijn doelpunten te maken. Dat zou een uitstekende leerschool zijn."