'Bayern, Barcelona en Man City hebben ook door dat ze PSV nodig hebben'

'Bayern, Barcelona en Man City hebben ook door dat ze PSV nodig hebben'

28-09-2018 06:50
74

PSV hoopt dit seizoen een omzet van 100 miljoen euro te draaien. Dat laat Toon Gerbrands weten. De algemeen directeur van PSV beseft dat het desondanks niet genoeg is om de kloof met de buitenlandse top te dichten.

PSV wil zijn huidige positie in het internationale voetbal handhaven. De kloof met de categorie FC Barcelona, Real Madrid en Manchester United is te groot. "Vorige week zaten we nog bij de bestuurstop van Barça. Dan hoor je: die gaan richting het miljard aan omzet", aldus Gerbrands bij de presentatie van de jaarcijfers, geciteerd door het Algemeen Dagblad.

"Wij kunnen volgend jaar voor het eerst aan 100 miljoen komen, mits we nog wat punten halen in de Champions League. Maar zelfs in zo'n recordjaar zou de verhouding PSV - Barcelona 1:10 blijven. Dan weet je genoeg."

PSV richt zich daarom op talenten, die op termijn de stap naar de buitenlandse top kunnen maken. Gerbrands: 'Clubs als Barcelona, Bayern, Manchester City, die hebben inmiddels ook door dat ze clubs als PSV nodig hebben om spelers door de tussenliggende etages te loodsen. Want talenten die meteen goed genoeg zijn voor level 18, die leiden ze zelf niet meer op."