'Rol van de Gelderlander zat me hoog: ik heb hem z'n verdiende loon gegeven'

'Rol van de Gelderlander zat me hoog: ik heb hem z'n verdiende loon gegeven'

28-09-2018 08:02
13

Eric Meijers heeft geen spijt van zijn woede-uitbarsting richting een verslaggever van de Gelderlander. In het rampseizoen van Achilles '29, dat leidde tot een terugkeer, naar de amateurs, voerde de krant volgens de trainer een heksenjacht.

De woede-uitbarsting die daaruit voortkwam, ging viral door een teaser van de documentaire Voetbal Is Oorlog. "De rol van de Gelderlander zat me hoog", vertelt Meijers aan de Volkskrant. "Wij hadden niet het gevoel dat de krant het leuk vond dat er naast NEC een Jupiler-ploeg was bijgekomen was in de regio. Nee, dat hoeven ze inderdaad niet te vinden. Het was de toon."

"Als we gelijkspeelden, was het altijd: Achilles laat twee punten liggen. Nooit was er een aai over de bol, een duwtje in de rug. Het gesprek met de verslaggever is eerst nog redelijk rustig. Maar dan maant een speler me tot kalmte, hij voelt dat het de verkeerde kant op gaat. Dat werkte bij mij averechts. Ik dacht: nu ga ik hem zijn verdiende loon geven ook."

Meijers heeft sindsdien om tafel gezeten met de Gelderlander. "Uiteindelijk konden we elkaar niet vinden. Ik hou het gevoel dat ze het ons niet gunden", aldus de trainer, die werkloos is sinds zijn vertrek bij Achilles. Een nieuwe club sluit hij niet uit. "Het zal even een plekje moeten krijgen. Maar ik ben er niet zo bang voor. Dick Advocaat gaat ook nog op z'n 70ste naar FC Utrecht."