'Ten Hag dacht op die manier tegen PSV en zoiets moet ik gewoon accepteren'

'Ten Hag dacht op die manier tegen PSV en zoiets moet ik gewoon accepteren'

28-09-2018 08:36
29

Perr Schuurs debuteerde woensdag voor Ajax in het bekerduel met Te Werve, maar was net zo graag drie dagen eerder in actie gekomen. Erik ten Hag gooide de achttienjarige verdediger niet voor de leeuwen in de topper tegen PSV.

Door het afhaken van Matthijs de Ligt was Schuurs een kandidaat voor de basis. "Natuurlijk hoop je dat, maar uiteindelijk bepaalt de trainer hoe hij denkt dat het 't beste is om PSV in die wedstrijd te bestrijden", zegt de verdediger in De Telegraaf. "Hij dacht op die manier en zoiets moet ik gewoon accepteren. Ik moet gewoon lekker doorpakken."

Schuurs, die deze zomer definitief overkwam van Fortuna Sittard, voelde zich wel klaar voor speelminuten tegen PSV. "Natuurlijk, als de trainer mij nodig heeft, dan geef ik gewoon alles, doe ik mijn uiterste best en van daaruit zullen we zien hoe dat dan zal eindigen."

Uiteindelijk maakte Schuurs zijn officiële Ajax-debuut in de bekerwedstrijd tegen Te Werve. Hij was meteen trefzeker en komt daardoor in een lange rij met Ajacieden die scoorden bij hun debuut. "Mooi om zo'n goal mee te pikken. Het gaat heel goed. Ik geloof dat iedereen tevreden is en dit moet ik volhouden."