Schuurs 'in potentie' prima verdediger: 'Lijkt qua type erg op De Ligt'

Schuurs 'in potentie' prima verdediger: 'Lijkt qua type erg op De Ligt'

28-09-2018 11:39
51

Perr Schuurs maakte afgelopen zomer de overstap van Fortuna Sittard naar Ajax. Tot nu toe is voor de verdediger slechts een bijrol weggelegd. Volgens oud-Ajacied Edo Ophof heeft de verdediger gewoon wat tijd nodig.

"Het is een behoorlijke stap, maar het is een jongen die voldoende voetballende capaciteiten heeft om te slagen. Schuurs lijkt qua type erg op Matthijs de Ligt. Misschien is dat ook direct zijn pech", aldus Ophof op de website van Ajax in aanloop naar de uitwedstrijd van de Amsterdammers tegen Fortuna Sittard.

"Schuurs is in potentie een prima verdediger met veel opbouwende kwaliteiten", vervolgt hij. "Dat heeft hij vorig seizoen laten zien als aanvoerder bij Fortuna. Nu is het voor hem zaak om langzaam te wennen aan het voetbal dat bij Ajax wordt gespeeld. Daar heeft hij tijd voor nodig en die moet je hem ook gunnen."

De oud-Ajacied verwacht een 1-3 overwinning voor Ajax. "Fortuna heeft geen slecht elftal, maar het niveauverschil tussen de top en de rest van Nederland is groot. Daarnaast heeft Ajax iets goed te maken na afgelopen weekend. Ze kunnen zich niet veroorloven nogmaals punten te verspelen."