Ten Hag zet Ajax-aanvaller op scherp: Hij moet beter gaan spelen

Ten Hag zet Ajax-aanvaller op scherp: "Hij moet beter gaan spelen"

28-09-2018 13:44
47

Erik ten Hag verwacht meer van Dennis Johnsen. De vleugelaanvaller van Ajax, die een jaar geleden voor ruim twee miljoen euro overkwam van sc Heerenveen, ontbrak woensdag in de wedstrijdselectie voor de bekerwedstrijd tegen Te Werve (0-7).

Ten Hag gaf veel reserves en talenten een kans tegen de tweedeklasser, maar van Johnsen was geen spoor te bekennen. De twintigjarige Noor valt op dit moment buiten de boot. "We hebben veel talenten bij Ajax en dus ben je ze continu aan het beoordelen. Dat zijn momentopnames. Hij zat er dit keer niet bij en dat betekent dat andere spelers in onze ogen beter functioneren. Maar dat hoeft op de lange termijn niets te betekenen. Het ligt aan hem."

Wedden

Meer odds

Johnsen is volgens Ten Hag nog geen probleem. "Maar hij moet beter gaan spelen, zich beter gaan ontwikkelen. Het is te wisselvallig", aldus de Ajax-trainer op de persconferentie voor Fortuna Sittard-uit. "Bij Helmond Sport-Jong Ajax was hij heel goed, maar een wedstrijd later was het heel matig. Dat hij talent heeft is duidelijk, maar nogmaals: we hebben heel veel spelers. Dennis moet regelmatiger laten zien dat hij een bijdrage levert en rendement heeft."