Geschrokken FC Utrecht neemt maatregelen: MVV-fans voorlopig niet meer welkom

Geschrokken FC Utrecht neemt maatregelen: MVV-fans voorlopig niet meer welkom

28-09-2018 15:37
59

FC Utrecht start samen met de politie een onderzoek naar de rellen tijdens het bekerduel met MVV Maastricht van donderdagavond. Maandag, wanneer MVV op bezoek gaat bij Jong FC Utrecht, zijn fans van de Limburgse club niet welkom. 

Dat schrijft FC Utrecht vrijdag op de clubwebsite. Na het door Utrecht gewonnen bekerduel wisten MVV-fans te ontsnappen uit het uitvak in de Galgenwaard. De ME moest hardhandig optreden. 'Bij de schermutselingen in en rondom het gastenvak hebben twee stewards en één beveiliger van FC Utrecht lichte verwondingen opgelopen', schrijft Utrecht.

'Daarvoor zijn en worden zij behandeld. FC Utrecht is onder de indruk van de inzet van stewards, beveiligers en politie. De club bekommert zich over de nazorg van met name de drie betrokken stewards en beveiligers.'

De aanhang van MVV heeft vernielingen aangericht en wist het uitvak uit te komen door een scheidingshek open te breken. Camerabeelden zijn opgevraagd en worden gebruikt voor het onderzoek waarbij beide clubs en de politie zijn betrokken. FC Utrecht kondigt aan dat er aangifte gedaan zal worden van geweldpleging.