Schuurs: Het is een concurrent die erbij komt, maar dat is logisch op dit niveau

Schuurs: "Het is een concurrent die erbij komt, maar dat is logisch op dit niveau"

28-09-2018 20:26
15

Perr Schuurs kon in de zomer op vakantie, maar koos er bewust voor om met Ajax op trainingskamp te gaan naar Dubai. Dat was dus niet verplicht, de verdediger had toestemming om extra rust te nemen.

"Als je de keuze moet maken tussen meetrainen met het eerste van Ajax of vijf dagen op vakantie gaan, dan kiest iedereen de keuze voor Ajax", vertelt Schuurs bij Inside Ajax. "Dat was voor mij ook heel makkelijk. Ik was al gemotiveerd voor ik hier tekende."

Schuurs vond de stap van Fortuna Sittard naar Ajax niet zwaarder dan verwacht. "Natuurlijk kom ik uit de Jupiler League en wist ik dat de stap groot was, maar ik ben goed opgevangen door de club, spelers en de staf. Mede daardoor is het een stuk makkelijker geweest om hier aan te sluiten. Het is allemaal een stuk professioneler. Iedereen weet hoe het bij Fortuna was. Dat hebben ze nu goed verbeterd, maar qua faciliteiten ga je wel een stuk vooruit."

Schuurs ervaarde de komst van Daley Blind niet als een teleurstelling. Hij weet dat Ajax veel spelers met kwaliteit nodig heeft. "Het is een concurrent die erbij komt, maar dat is logisch op dit niveau. We spelen nu Champions League. Dan heb je gewoon veel spelers met veel kwaliteiten nodig. Als je naar mijn concurrenten kijkt is het niet onlogisch dat ik mijn wedstrijden in Jong Ajax moet spelen. Als mijn kans komt, moet ik hem pakken."