KKD: topper onbeslist, knappe comeback van Sparta, Jong Ajax gaat af als gieter

KKD: topper onbeslist, knappe comeback van Sparta, Jong Ajax gaat af als gieter

28-09-2018 21:58
67

NEC en Go Ahead Eagles hebben elkaar in een spannende topper in evenwicht gehouden: 1-1. Go Ahead blijft koploper van de Keuken Kampioen Divisie, omdat SC Cambuur thuis verloor van Roda JC.

NEC - Go Ahead Eagles 1-1
NEC had in de beginfase het overwicht, maar na een kwartier spelen nam Go Ahead de teugels strak in handen. Toch kwamen de Nijmegenaren na een half uur spelen op voorsprong door Sven Braken, die de bal vanaf de rand van de zestien beheerst binnen schoot. 

Wedden

Meer odds

Go Ahead liet zich niet van de wijs brengen en drong aan, maar NEC liet na om de wedstrijd te beslissen. Go Ahead was in de tweede helft dicht bij een treffer en kreeg in de zeventigste minuut loon naar werken door een prachtige goal van voormalig NEC'er Paco van Moorsel. Het was niet hoogstaand wat beide ploegen lieten zien, maar dat nam niets weg van de spanning. Na negentig minuten en een beetje blessuretijd vond de scheidsrechter het genoeg geweest.

Sparta - FC Dordrecht 3-2
Sparta leek na de bekerblamage tegen Noordwijk opnieuw een grote tegenvaller te moeten slikken, maar de Kasteelclub sleepte thuis alsnog een zege op FC Dordrecht uit het vuur. Na een sterke tweede helft werd het 3-2 voor de ploeg van Henk Fraser. Jeremy Cijntje gaf al na een minuut spelen het startsein voor een doelpuntenregen en zette Dordrecht razendsnel op 0-1. Een kwartier later maakte Dordrecht er zelfs 0-2 van.

Lang gebeurde er niets, tot Deroy Duarte in de blessuretijd van de eerste helft de spanning terug wist te brengen. De schade werd vlak na de rust gerepareerd door Lars Veldwijk, die de 2-2 maakte. Royston Drenthe, de beste man aan Sparta-zijde, maakte de comeback vervolgens compleet. De linkspoot schoot van afstand hard en zag de bal via een rug van een Dordrecht-verdediger in het doel belanden: 3-2.

Dordrecht kreeg daarna nog kansen om weer gelijk te komen, maar de ploeg van Gérard de Nooijer beet zich stuk op de Rotterdamse defensie.

Cambuur - Roda JC 0-1
SC Cambuur is tegen Roda JC tegen de eerste nederlaag van het seizoen aangelopen. De ploeg van René Hake liet negentig minuten lang niets zien en verloor geheel terecht met 0-1 van Roda JC. Lang viel er weinig te genieten in Leeuwarden, al was wel zichtbaar duidelijk dat Roda de betere partij was.

De Limburgse goal viel pas in de tweede helft en werd gemaakt door Gyliano van Velzen. Cambuur zette wel aan, maar was tandenloos en kon het de ploeg van Robert Molenaar niet écht lastig maken. Bij Cambuur was doelman Xavier Mous een van de weinige lichtpuntjes. De sluitpost hield Roda diverse keren van scoren af, maar kon een nederlaag niet voorkomen.

Jong Ajax - FC Eindhoven 0-3
Jong Ajax is in eigen huis afgegaan als een gieter en leed de grootste nederlaag van het seizoen tot nu toe. FC Eindhoven was op sportpark De Toekomst met 0-3 te sterk. Het elftal van Michael Reiziger begon belabberd en keek al na dertien minuten spelen tegen een 0-2 achterstand aan.

Kaj Sierhuis kon na 23 minuten spelen wat aan de achterstand doen, maar de jonge spits schoot zijn strafschop op de lat. Dani de Wit werd kort daarvoor vastgehouden, waarna de arbiter een penalty toekende.

Het was niet veel wat Jong Ajax liet zien. De jonge Ajacieden leken er na de 0-2 niet meer in te geloven, maar zochten nog wel naar een aansluitingstreffer. Toen Eindhoven laat in de tweede helft de 0-3 maakte, wist iedereen dat het gedaan was. Het is de tweede nederlaag van het seizoen voor Jong Ajax.

Overige uitslagen

Den Bosch - Jong AZ 3-1
Telstar - TOP Oss 1-0
Helmond Sport - Volendam 2-2
Almere City - RKC Waalwijk 2-1