Hertha laat Ajax zien hoe het moet en wint topper van Bayern München

Hertha laat Ajax zien hoe het moet en wint topper van Bayern München

28-09-2018 22:27
53

Bayern München liep afgelopen dinsdag tegen het eerste puntenverlies aan in de Bundesliga, maar heeft nu ook voor het eerst verloren. De topper tegen Hertha BSC werd met 2-0 verloren. Dinsdag neemt Bayern het op tegen Ajax in de Champions League.

Het duel tussen de nummers een en vier mocht gerust een topper genoemd worden, want Hertha won al drie keer en staat daarom momenteel in de top van de Bundesliga. Aan zelfvertrouwen geen gebrek voor de ploeg van trainer Pál Dárdai, zo was vrijdagavond tegen Bayern te zien. Bij Hertha stonden Nederlanders Karim Rekik en Javairo Dilrosun in de basis. PSV-huurling Derrick Luckassen zat niet bij de selectie. Arjen Robben mocht bij Bayern starten.

De wedstrijd kon in de beginfase alle kanten op, maar nadat Salomon Kalou een kans miste, kwam de thuisploeg alsnog op voorsprong. Hertha kreeg een strafschop na een overtreding van Jerome Boateng. Vedad Ibisevic schoot de bal langs Manuel Neuer: 1-0.

Vlak voor de rust werd het erger voor Bayern, dat plots tegen een 2-0 achterstand aankeek. Salomon Kalou gaf de bal mee aan Valentino Lazaro, die op zijn beurt Ondrej Duda vond. De spits schoot de bal in het dak van het doel.

Bayern zette alles in de tweede helft vol op de aanval, maar had vooral pech. De mannen van Niko Kovac schoten maar liefst 21 keer op doel, daar waar Hertha dat slechts vier keer deed. Hertha wist de 2-0 over de streep te trekken en komt in punten gelijk met Bayern, dat op basis van doelsaldo nog wel koploper is.

Het is de vraag of de mindere reeks van Bayern goed nieuws is voor Ajax. De Duitsers zullen er alles aan gaan doen om de boel om te draaien. De ploeg van Erik Ten Hag kan een getergd en gedreven Bayern verwachten.