Costa: 'Wij hebben Conte kampioen gemaakt en dan stuurt hij zoiets'

Costa: 'Wij hebben Conte kampioen gemaakt en dan stuurt hij zoiets'

Gepubliceerd: vrijdag 28 september 2018 om 23:06vr 28-09-2018 om 23:06

Diego Costa heeft absoluut geen spijt van zijn pijnlijke breuk met Chelsea. De spits van Atlético Madrid stelt heel blij te zijn met trainer Diego Simeone, die in tegenstelling tot Antonio Conte 'wel open en eerlijk is'.

Costa won met Chelsea de Premier League, maar ontving kort daarna een berichtje van Conte dat hij niet meer nodig was. De vertroebelde relatie met de Italiaanse manager leidde tot het vertrek van de Spaanse international naar Atlético, nadat hij zelfs een tijdlang had geweigerd om nog in actie te komen voor The Blues door de actie van Conte.

In gesprek met Marca hekelt Costa de rol van Conte, die inmiddels is ontslagen door Chelsea. "Zijn gedrag was de reden dat ik vertrok bij Chelsea. Wij hebben hem als team toen kampioen gemaakt en dan stuurt hij me zoiets. Kijk waar hij nu is", aldus de aanvaller. "Het is het tegenovergestelde van hoe het bij Atlético is, waar Diego Simeone altijd direct is en spelers probeert te helpen."

Costa heeft geen spijt van zijn weigering om nog voor Chelsea te spelen. "Ik ben altijd duidelijk geweest dat ik naar Atlético wilde en dat als ik geen toestemming zou krijgen, dat ik naar mijn familie in Brazilië zou vertrekken. Dat is belangrijker voor mij dan geld", besluit Costa, die zaterdag met Atlético de stadsderby tegen Real Madrid speelt.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws