Drenthe claimt goal: 'Is er een voor Royston Drenthe, we kennen de regels toch?'

Drenthe claimt goal: 'Is er een voor Royston Drenthe, we kennen de regels toch?'

Gepubliceerd: vrijdag 28 september 2018 om 23:33vr 28-09-2018 om 23:33

Royston Drenthe liet vrijdagavond opnieuw zien dat hij het voetballen nog niet is verleerd. De 31-jarige linkspoot bekroonde de comeback van Sparta tegen FC Dordrecht met de winnende treffer: 3-2. Trainer Henk Fraser blijft desondanks kritisch.

"Ik wil niet zover gaan dat Drenthe alles goed gedaan heeft. Dat vind ik zeker niet", zegt Fraser voor de camera van FOX Sports. "Dat soort spelers in mijn ploeg moeten veel meer opstaan in dit soort wedstrijden. Zeker als je kijkt naar de eindfase. We komen 3-2 voor en gaan 4-4-2 spelen. Dan is het nog steeds erg onrustig, terwijl je het dan gewoon uit moet kunnen spelen."

"Wat ik hem wel na moet geven is dat hij by far de man is met de meeste energie, doorzettingsvermogen, passie en liefde voor deze sport", eindigt Fraser met een compliment. Drenthe accepteert de kritische houding van zijn trainer. "Natuurlijk doe ik heel veel dingen goed, natuurlijk heb ik een goede drive en natuurlijk geef ik altijd honderd procent, maar nog maak ik fouten en kan ik heel veel leren. Ik ben de beroerdste niet om daarvoor open te staan."

Dat Drenthe met enig fortuin scoorde - zijn schot werd van richting veranderd - deert hem niet. "Dat is er een voor Royston Drenthe, we kennen de regels toch?", lacht de oud-Feyenoorder, die zich goed voelt maar nog niet te ver vooruit kijkt. "Dat is ook de afspraak met Sparta."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws