Derksen: 'Er is laatst een ernstig incident geweest op de FC Groningen-training'

Derksen: 'Er is laatst een ernstig incident geweest op de FC Groningen-training'

29-09-2018 07:15
90

Johan Derksen kwam vrijdagavond bij Veronica Inside met twee FC Groningen-nieuwtjes. Tim Handwerker en Mimoun Mahi botsten onlangs op de training van Groningen en Erwin Koeman is wel degelijk in beeld om Danny Buijs eventueel op te volgen.

Derksen stelt dat het absoluut niet goed zit bij de Trots van het Noorden. "Er valt veel te praten, want er is laatst ook weer een ernstig incident geweest op de training", zegt de voormalig hoofdredacteur van Voetbal International bij Veronica Inside. "Dat wordt dan geheim gehouden. Handwerker heeft een aanvaring gehad met Mahi. Die Duitser wil nogal fel trainen en ging in de tackle. Daar was Mahi weer niet van gediend. Dan krijg je een opstootje. De sfeer is niet goed bij de club."

Wedden

Meer odds

NOS-commentator Jeroen Elshoff vertelde deze week 'uit redelijk betrouwbare bron' dat Groningen Koeman in het vizier heeft als mogelijke opvolger van Buijs. Dat werd met duidelijke woorden ontkend door algemeen directeur Hans Nijland, maar Derksen voegt zich bij Elshoff. "Er is wel degelijk contact geweest."

"Dat is dan informeel, want we kennen Erwin nog uit zijn Groningen-tijd. Ze houden het wel degelijk in de gaten. Als Erwin er uitgegooid wordt bij Fenerbahçe gaan ze hem toch weer benaderen. Hij was van tevoren de droomkandidaat, maar toen wilde hij niet. Hij had andere ideëen."

Derksen vraagt zich af of een ontslag van Buijs iets verandert aan de situatie bij Groningen en of Koeman wél punten kan pakken met de club. "Het ligt puur aan de spelersgroep."