Update: FC Volendam stelt na ontslag Salden oude bekende aan als trainer

Update: FC Volendam stelt na ontslag Salden oude bekende aan als trainer

Gepubliceerd: maandag 1 oktober 2018 om 10:42ma 01-10-2018 om 10:42

Misha Salden heeft zijn taken als hoofdtrainer van FC Volendam met onmiddellijke ingang moeten neerleggen. Het Andere Oranje heeft daags na het 2-2 gelijkspel bij Helmond Sport besloten om afscheid te nemen van de oud-speler, die vrijdag nog zijn 45ste verjaardag vierde.

FC Volendam heeft na zeven competitiewedstrijden nog niet gewonnen en behaalde in Helmond het derde punt van het seizoen. De club houdt hiermee alleen FC Dordrecht onder zich in de Keuken Kampioen Divisie. 'De teleurstellende resultaten in de Keuken Kampioen Divisie bieden geen perspectief in de nabije toekomst', laat FC Volendam via de officiële weten in een bondig persbericht.

Salden is de eerste trainer die dit seizoen het veld moet ruimen in de Keuken Kampioen Divisie. De Noord-Hollander was bezig aan zijn tweede seizoen in het Kras Stadion. In mei 2017 besloot Salden als technisch manager om Robert Molenaar aan de kant te zetten en ging hij zelf verder als hoofdtrainer. Tijdens het seizoen 2017/2018 eindigde Volendam onder de oud-middenvelder als veertiende in de toenmalige Jupiler League.

Update 01/10 10.42: Volendam maakt maandag via de officiële kanalen bekend dat Hans de Koning is aangesteld als trainer. Tot het einde van het seizoen zwaait de oud-doelman de scepter in het vissersdorp. De Koning was tussen 2012 en 2015 ook al trainer in Volendam. Sinds zijn vertrek bij Go Ahead Eagles in 2017 zat hij zonder club.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Denk je dat Volendam iets opschiet met het ontslag van Salden?

(1740 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws