Mourinho baalt van United-spelers en kraakt arbitrage: 'Heeft een fout gemaakt'

Mourinho baalt van United-spelers en kraakt arbitrage: 'Heeft een fout gemaakt'

29-09-2018 16:39
35

José Mourinho is na de 3-1 nederlaag bij West Ham United niet te spreken over zijn spelers, maar hij baalt vooral van de arbitrale beslissingen. Volgens de Manchester United-manager speelden die een cruciale rol in de wedstrijd.

Zo was er volgens Mourinho bij de 1-0 van Felipe Anderson sprake van buitenspel. "Misschien heeft de lijnrechter dat niet gezien en heeft hij een fout gemaakt", zegt de onder vuur liggende Portugees bij BT Sport, geciteerd door VI. "En bij het derde doelpunt knakten we mentaal, omdat de scheidsrechter de overtreding op Marcus Rashford die daaraan voorafging niet zag."

Ook de United-spelers moeten het ontgelden. Zo grepen de verdedigers niet goed in bij de tweede tegengoal van Andriy Yarmolenko, die zijn schot via Victor Lindelöf in het doel zag verdwijnen. "We weten dat hij linksbenig is, maar waren niet agressief genoeg." Mourinho stelt verder dat United te weinig veerkracht toonde. "Na rust duurde het even voor we met een reactie kwamen en na de 3-1 hadden we nog twintig minuten, maar bleef onze reactie uit."

"Ik kan wel wat te klagen hebben over de kwaliteit en onze mentale weerbaarheid", vervolgt Mourinho. "Je moet het altijd blijven proberen als prof." In dat opzicht was hij wel tevreden met Paul Pogba, die desondanks werd gewisseld. "Hij trekt er hard aan." Alexis Sánchez ontbrak, volgens The Special One vanwege diens slechte spel. "Mensen vragen al maanden om Anthony Martial, daarom besloot ik nu voor hem te kiezen."