Roma rekent af met crisis: Lazio met ruime cijfers verslagen in stadsderby

Roma rekent af met crisis: Lazio met ruime cijfers verslagen in stadsderby

29-09-2018 16:56
21

AS Roma heeft de altijd beladen Derby della Capitale gewonnen. De ploeg van coach Eusebio Di Francesco was in Stadio Olimpico met 3-1 te sterk voor de grote rivaal SS Lazio. Justin Kluivert en Rick Karsdorp kwamen niet van de bank.

Roma begon teleurstellend aan het seizoen, maar toonde woensdag tegen Frosinone (4-0) al beterschap. Toch was de openingsfase in de derby voor Lazio, maar de thuisploeg kwam daar schadevrij doorheen. Edin Dzeko en Javier Pastore zorgden vervolgens voor het eerste gevaar namens Roma, waarna Lorenzo Pellegrini op slag van rust de ban brak. Hij scoorde fraai met de hak, nadat Stephan El Shaarawy de Lazio-defensie dwars had gezeten.

Het antwoord van Lazio volgde in de 67e minuut. Ciro Immobile profiteerde van een fout van Federico Fazio, die de bal heel simpel verspeelde. Aleksandar Kolarov maakte dat snel weer ongedaan door een vrije trap binnen te schieten, waarna Fazio zijn eigen fout nog rechtzette door in de slotfase de 3-1 binnen te koppen. Roma klimt voorlopig naar de vijfde plek met elf punten, Lazio heeft één punt meer en staat vierde.