Bundesliga: Eerste nederlaag voor Klaassen, Weghorst belangrijk voor Wolfsburg

29-09-2018 17:24
7

Davy Klaassen is met Werder Bremen tegen de eerste seizoensnederlaag aangelopen. Werder ging op bezoek bij VfB Stuttgart met 2-1 onderuit. Bij VfL Wolfsburg was Wout Weghorst belangrijk.

Stuttgart - Werder Bremen 2-1
Klaassen was een van de meest dreigende spelers aan de kant van Werder, maar een treffer leverde dat niet op. Na negentien minuten nam Stuttgart de leiding via Anastasios Donis, die geweldig raak schoot.

Nog voor de rust moest Werder door met tien man nadat Milos Veljkovic zijn tweede gele kaart kreeg. Twintig minuten voor tijd kwamen de bezoekers op gelijke hoogte door een verschrikkelijke keepersfout van doelman Ron-Robert Zieler. De sluitpost kreeg de bal via een ingooi, maar liet hem over zijn voet stuiteren: 1-1.  Stuttgart stelde al snel weer orde op zaken en kwam na 75 minuten op 2-1 door Gonzalo Castro. Daar bleef het bij. Werder zakt naar de vijfde plek.

VfL Wolfsburg - Borussia Mönchengladbach 2-2
Mede dankzij Weghorst heeft Wolfsburg een punt overgehouden aan het duel met Borussia Mönchengladbach. Die Wölfe kwam thuis niet verder dan 2-2. De neutrale bezoekers kregen waar voor hun geld, want na 12 minuten stond het al 1-1. Alassane Plea zette Gladbach na negen minuten op 0-1 en even later maakte Renato Steffen alweer gelijk.

De overige doelpunten vielen kort na de rust. Gladbach nam de leiding via Thorgen Hazard, waarna Weghorst Wolfsburg op gelijke hoogte schoot: 2-2. De voormalig AZ-spits kwam knap voor zijn man en schoot binnen. Het restant van de wedstrijd leverde weinig spektakel op. Wolfsburg, vorig jaar degradatiekandidaat, staat knap zevende in de Bundesliga.

Schalke 04 - Mainz 1-0
Schalke 04 heeft de eerste overwinning van het seizoen te pakken. De geplaagde Bundesliga-club versloeg in eigen huis FSV Mainz met 1-0. Alessandro Schopf zorgde na elf minuten voor het enige doelpunt van de wedstrijd.

Schalke is dramatisch begonnen aan het Bundesliga-seizoen en verloor de eerste vijf wedstrijden. Door de overwinning op Mainz is de ploeg uit Gelsenkirchen géén hekkensluiter meer. Dat is Hannover'96, dat zondag nog wel tegen Eintracht Frankfurt speelt en weer over Schalke heen kan klimmen.