City wint van Pröpper en Locadia en kan achterover leunen voor Chelsea-Liverpool

29-09-2018 17:52
6

Manchester City heeft in aanloop naar de Premier League-topper tussen Liverpool en Chelsea geen fout gemaakt. De ploeg van manager Pep Guardiola won thuis met 2-0 van Brighton & Hove Albion door twee zeer fraaie goals.

Bij de bezoekers begon zowel Davy Pröpper als Jürgen Locadia in de basis. Voor de aanvaller was het pas zijn tweede basisplaats dit seizoen. De Nederlanders konden - ondanks een zeer behoudende speelstijl van Brighton - niet voorkomen dat City na 29 minuten op voorsprong kwam. Na een snelle aanval tikte Raheem Sterling de voorzet van Leroy Sané bij de tweede paal binnen.

Bernardo Silva en Sterling kregen kansen op meer, maar het bleef tot de rust bij 1-0. Na de pauze schakelde de titelhouder een tandje bij. Brighton kwam er niet meer aan te pas en moest na ruim een uur opnieuw capituleren. Agüero deed het voorbereidende werk, gaf af op Sterling, kreeg de bal vervolgens terug en schoot raak. Daarna geloofde City het wel, waardoor het bij 2-0 bleef.

City neemt de koppositie in de Premier League in ieder geval voor even over van Liverpool. The Reds trappen om 18.30 uur af in de topper tegen Chelsea.

Arsenal Watford 2-0
Bernd Leno mocht eindelijk zijn debuut maken in de Premier League en hield zijn doel schoon. De Duitser verving kort voor rust Petr Cech, die geblesseerd was geraakt. Tien minuten voor tijd opende Alex Iwobi de score en drie minuten later zorgde Mesut Özil met een intikker voor de 2-0.

Huddersfield Town - Tottenham Hotspur 0-2
Harry Kane trok de hoofdrol naar zich toe bij de Spurs. De spits opende na een klein halfuur de score, door een voorzet van Kieran Trippier binnen te koppen. Even later moest Terence Kongolo zich met een blessure laten vervangen. Na een overtreding op Danny Rose maakte Kane zijn tweede vanaf de strafschopstip.