'Kutkeeper' van Achilles '29 reageert: 'Ik snap niet dat ze het hebben toegestaan'

'Kutkeeper' van Achilles '29 reageert: 'Ik snap niet dat ze het hebben toegestaan'

29-09-2018 19:15
16

Robbert te Loeke, de 'kutkeeper' van Achilles '29 die de afgelopen weken wereldberoemd werd in Nederland vanwege een tirade van zijn voormalig trainer Eric Meijers, kan inmiddels leven met de scheldpartij. Aanvankelijk had de goalie er best moeite mee. 

In een trailer van de documentaire 'Voetbal is Oorlog', over een rampjaar van Achilles '29, is te zien hoe Te Loeke verrot wordt gescholden door Meijers. De coach maakt hem diverse keren uit voor 'kutkeeper'. "De eerste keer dat ik de beelden zag, schrok ik", zegt Te Loeke in gesprek met de Gelderlander.

Hij kreeg via een berichtje excuses van Meijers. "Ik was ook best pissig, omdat ik op een bepaalde manier word neergezet. Mensen van de club wilden blijkbaar op de voorgrond treden met zo'n film, maar waarom moet ik dan zo prominent in die trailer zitten?"

Over de docu is de sluitpost niet bijster enthousiast. "Ik snap eerlijk gezegd niet dat ze dit hebben toegestaan. Camera's en microfoontjes op, dat heeft toch geen enkele positieve invloed in zo'n belangrijk jaar?"

Inmiddels kan Te Loeke - die afgelopen zomer zijn profcarrière beëindigde - overigens wel leven met de scheldkanonnade. "Voetbal is emotie. Het is niet netjes, mensen zullen er misschien van schrikken, maar in iedere voetbalkleedkamer wordt weleens flink gescholden. Daar is niks mis mee. Alleen zie je dat normaal gesproken niet."

De documentaire 'Voetbal is Oorlog' wordt zaterdagavond uitgezonden door de NPO.  

Check ook: Nieuwe beelden uit Voetbal is Oorlog-docu: 'You should be more horny for the goal'