'Ik had wel verwacht dat ik eerste keeper zou worden van NEC'

'Ik had wel verwacht dat ik eerste keeper zou worden van NEC'

Gepubliceerd: zaterdag 29 september 2018 om 19:31za 29-09-2018 om 19:31

Marco van Duin had deze zomer verwacht dat hij gepromoveerd zou worden tot eerste keeper van NEC. Nadat Gino Coutinho plots een einde maakte aan zijn spelerscarrière, kreeg zomeraanwinst Norbert Alblas echter de voorkeur.

"Na het afscheid van Gino Coutinho had ik wel verwacht dat ik eerste keeper zou worden", vertelt Van Duin aan ForzaNEC. "Ik ben heel reëel, ik weet wat ik wel en niet kan. Ik kende Norbert al een aantal weken van de training. Ik ben de eerste die zou toegeven wanneer hij een betere keeper is. Maar de verschillen zijn klein. Hij is 24 jaar en ze kiezen hem ook met het oog op de toekomst. Dat is voor mij wel een tikje geweest."

Alblas viel vrijdag geblesseerd uit tegen Go Ahead Eagles en staat mogelijk een tijdje aan de kant. Dat biedt perspectief voor Van Duin. "Ik hoop natuurlijk dat er niets ernstigs aan de hand is met Norbert. We moeten er met elkaar staan. Ik ga hem nu niet ineens slechte ballen geven op de training."

"Ik moet er staan als er wat gebeurt en dat deed ik vandaag. Zo werkt het in het voetbal. Op dit moment traint Job Schuurman (doelman van de A1, red.) zo nu en dan mee, dus hij zal de komende dagen waarschijnlijk wel aansluiten."

Poll

Wie moet er eerste keeper zijn?

(399 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws