Ronaldo en Mandzukic de grote mannen in gewonnen topper Juventus

29-09-2018 19:54
10

Juventus heeft de topper tegen SSC Napoli gewonnen. De Oude Dame won thuis met 3-1 en deelt daarmee een harde tik uit aan de nummer twee van de Serie A.

Napoli is al jaren dé achtervolger van Juventus, dat keer op keer met de landstitel aan de haal ging. Het gat na zeven wedstrijden is inmiddels zes punten. Napoli kwam wel op voorsprong in Turijn. Leonardo Bonucci verloor de bal knullig op eigen helft, waarna Napoli via Dries Mertens uiteindelijk 0-1 kon maken.

Juventus kwam via Mario Mandzukic al snel langszij. De Kroatische spits kon van dichtbij binnenkoppen na een perfecte voorzet op maat van Cristiano Ronaldo. Vlak na de rust maakte Mandzukic zijn tweede goal van de wedstrijd. Paulo Dybala zette een aanval op, gaf de bal aan Ronaldo, die op de paal schout. Mandzukic stond echter op de juiste plek om de rebound binnen te schieten.

Napoli-trainer Carlo Ancelotti wisselde aanvallend en haalde Mertens en Piotr Zielinski naar de kant voor Arek Milik en Kevin Malcuit. Nadat Napoli volop aanviel, gooide Juventus het duel in het slot. Bonucci herstelde zijn fout goed en maakte uit een corner de 3-1. Ook bij deze goal was Ronaldo betrokken. De bal werd via het hoofd van de Portugees verlengd, waarna Bonucci trefzeker was. Ronaldo kreeg zelf nog een kans om te scoren, maar dat was hem niet gegund.

Juventus neemt het dinsdag in de Champions League op tegen Young Boys, maar daar is Ronaldo niet bij. De aanvaller zit een schorsing van één wedstrijd uit na zijn rode kaart tegen Valencia.