De Jong en Van Bommel na 'zware pot' en krappe zege: Een acht en half

De Jong en Van Bommel na 'zware pot' en krappe zege: "Een acht en half"

29-09-2018 21:14
47

Eenvoudig was het zeker niet - en dus zijn PSV-trainer Mark van Bommel en aanvoerder Luuk de Jong blij met de krappe overwinning die de koploper van de Eredivisie zaterdag boekte in Breda. NAC werd met 2-0 verslagen. 

"Het was een zware pot vanavond. NAC zit in een moeilijke fase en zij geven alles. Daardoor hadden we het niet gemakkelijk", zei doelpuntenmaker De Jong na de wedstrijd, opgetekend door de website van PSV. "Toch vond ik ons niet slecht spelen. We kwamen er bij fases goed doorheen en we hebben alle kwaliteiten om een wedstrijd te beslissen."

Ook Van Bommel sprak van een verdiende overwinning. "Op basis van werklust, karakter, inzet en geloof geef ik mijn ploeg een acht en half", aldus de coach, die zich niet kon vinden in de opmerking dat PSV matig speelde.

"Het moeilijke aan dit soort wedstrijden is geduld hebben. Geduld is niet langzaam spelen, maar op de juiste momenten de juiste keuzes maken. Het was heel moeilijk om de juiste spelers in balbezit te krijgen, voor rust lukte dat een paar keer. In de tweede helft werden zijn wat vermoeider, toen lukte het beter."

Lees ook: De Jong en Malen bezorgen zakelijk PSV zevende opeenvolgende overwinning