'De hele nacht boven de pot gehangen, maar ik heb gespeeld tot de pijp leeg was'

'De hele nacht boven de pot gehangen, maar ik heb gespeeld tot de pijp leeg was'

30-09-2018 07:59
12

SC Heerenveen-middenvelder Michel Vlap baalt van de lege tribunes in het Abe Lenstra Stadion. Tijdens de wedstrijd tegen ADO Den Haag van zaterdagavond waren volgens de officiële cijfers 16.550 toeschouwers aanwezig, terwijl er ruim 27 duizend mensen in het stadion passen.

Dat was Vlap ook opgevallen. "Je wil natuurlijk altijd voor een vol stadion voetballen. Ik hoop dat de mensen zien dat we hard aan het werken zijn en dat wij ze ook willen vermaken. Dat gaat stapje voor stapje", laat hij weten aan de NOS. Op de vraag of de verminderde belangstelling komt door de Netflix-generatie, zoals Heerenveen-directeur Luc Eisenga onlangs verkondigde, of door de matige resultaten van de Friezen, geeft Vlap lachend antwoord. "Dan ga ik voor Netflix. Dat is het veilige antwoord haha."

De aanvallende middenvelder beleefde overigens een moeizame aanloop naar de wedstrijd tegen ADO en moest na rust noodgedwongen gewisseld worden. "Ik ben behoorlijk ziek", vertelt hij aan FOX Sports. "Helaas heb ik de hele nacht boven de pot gehangen. Ik heb met de trainer (Jan Olde Riekerink, red.) overlegd. Die zei dat ik door moest gaan, totdat de pijp leeg was. Maar ik heb nog best een aardige eerste helft gespeeld, daar ben ik zelf ook van onder de indruk haha."