Heracles door bliksemstart weer naast Ajax: blessure Niemeijer smetje

30-09-2018 14:12
54

Heracles Almelo staat weer naast nummer twee Ajax op de Eredivisie-ranglijst. Een bliksemstart tegen FC Emmen bleek nipt voldoende voor de drie punten: 2-1.

Heracles begon flitsend aan de thuiswedstrijd tegen Emmen. Binnen acht minuten lag de bal twee keer in het net: Brandley Kuwas opende de score, waarna Kristoffer Peterson er 2-0 van maakte. Het was alweer zijn achtste doelpunt van het seizoen, waardoor hij na de zevende speelronde zo goed als zeker alleen aan kop gaat in het topscorersklassement.

Na de twee snelle treffers bleef Heracles de bovenliggende partij, maar de ploeg van trainer Frank Wormuth deed te weinig met de kansen. Emmen groeide daardoor langzaam in de wedstrijd en kreeg op slag van rust dé kans op de aansluitingstreffer. Jafar Arias faalde echter.

Op dat moment stond Reuven Niemeijer al niet meer op het veld. Uitgerekend tegen Heracles, de club die hem dit seizoen verhuurd aan Emmen, moest hij per brancard van het veld. Niemeijer klapte met een doffe dreun op het veld na een botsing met keeper Janis Blaswich.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld. Heracles was het plotseling hélemaal kwijt en daarvan Emmen profiteerde. Na 68 minuten drukte de promovendus dat ook uit in de score: aanvoerder Anco Jansen benutte een strafschop. Emmen klopte vervolgens nadrukkelijk op de deur, maar Blaswich hield Heracles tot en met het eindsignaal op de been.