Zwalkend FC Groningen knokt zich naar punt tegen Utrecht; hoofdrol Gustafson

Zwalkend FC Groningen knokt zich naar punt tegen Utrecht; hoofdrol Gustafson

30-09-2018 16:22
46

Dankzij de allereerste Eredivisie-treffer van Ahmad Mendes Moreira heeft FC Groningen zondagmiddag een punt overgehouden aan het thuisduel met FC Utrecht. Het werd 1-1. 

Voor eigen publiek snakte Groningen naar een goed resultaat. De eerste drie competitieduels in Groningen gingen allemaal verloren - en als klap op de vuurpijl werd er eerder deze week in eigen huis óók nog een pijnlijke bekernederlaag geleden tegen FC Twente (0-2). De start tegen het FC Utrecht van Dick Advocaat was dramatisch. Na een kwartier tekende Sander van de Streek voor de 0-1. Aan zijn goal ging een geweldige actie van Gyrano Kerk vooraf. 

Veel gebeurde er verder niet. Beide ploegen werden amper gevaarlijk. Simon Gustafson had kort na de pauze de kans om Groningen nog dieper in de misère te duwen. Oog-in-oog met Sergio Padt faalde de Zweed. Even later schoot Gustafon snoeihard op de lat. In de 66e minuut kreeg Gustafson rood: in de ogen van de scheidsrechter ging de middenvelder te hard door op een tegenstander. De rode kaart leek een zware straf.

Met een man meer wist het kwakkelende Groningen van de geplaagde trainer Danny Buijs zich nog naar een puntje te knokken. Mendes Moreira prikte in de 76e minuut een rebound binnen. Groningen mocht in de absolute slotfase nog van geluk spreken dat Nicolas Gavory de paal raakte namens de gasten.

Dankzij de remise heeft Groningen nu vier punten, één meer dan hekkensluiter NAC Breda. Utrecht staat op 6 uit 7 en bezet daarmee een gedeelde vijftiende plaats met Fortuna Sittard.