Van den Brom wisselt Johnsen: Hij bracht te weinig

Van den Brom wisselt Johnsen: "Hij bracht te weinig"

30-09-2018 22:05
17

John van den Brom noemt de 2-2 tegen PEC Zwolle 'onnodig'. Het is volgens de trainer van AZ echter niet onterecht dat de ploeg van John van 't Schip met een punt is vertrokken uit Alkmaar. 

"Dit is onnodig. Ik vind dat we zelf niet goed hebben gespeeld", zegt Van den Brom tegen FOX Sports. "Het is balen dat je een paar minuten voor tijd de 2-2 tegen krijgt. De kunst is om slechte wedstrijden toch te winnen. Daar hebben we alle kansen voor gehad. Dat meedogenloze mis je dan op dat moment."

"Ze kunnen heel goed voetballen. Dat heb je vandaag ook weer gezien. Alleen negentig minuten lang goed voetballen is dit seizoen nog een probleempje. Daar moeten we aan werken."

Van den Brom wisselde Bjorn Johnsen in de tweede helft. De AZ-spits bracht niet wat Van den Brom graag wilde. "Hij bracht te weinig in die positie. Dat sowieso, dat is niet moeilijk. Met Mats (Seuntjens, red.), die wat balvaster is, hoop je dat de bal wat meer vastgehouden wordt. Je gaat dan op zoek naar die winnende goal."

"Je probeert ook met Adam (Maher, red.) iets te forceren. Hij viel goed in, vond ik. Je probeert meer voetbal in te brengen om die 2-1 te maken. Dan moet je hem in het slot gooien. Dat hebben we niet gedaan."