Mulder: 'Opvallend dat er geen Nederlandse club is geweest die hem gepakt heeft'

Mulder: 'Opvallend dat er geen Nederlandse club is geweest die hem gepakt heeft'

30-09-2018 22:22
20

Aan tafel bij Rondo is iedereen lyrisch over de ontwikkeling van Arnaut Groeneveld en Pablo Rosario. Beide spelers zijn opgenomen in de voorselectie van het Nederlands elftal.

"Ik vind het wel opvallend dat er geen Nederlandse club is geweest die hem gepakt heeft", zegt Youri Mulder. "Een club als AZ of Vitesse ofzo. Bij FC Twente zijn ze vorig seizoen bezig geweest om hem aan te trekken, maar als je naar Club Brugge kan.." Jan van Halst, voormalig algemeen directeur van Twente, zegt vervolgens dat Club Brugge ongeveer ander half miljoen euro betaald heeft aan NEC.

Van Halst is ook erg te spreken over PSV'er Rosario, die via diverse clubs in Eindhoven is beland. De middenvelder begon bij Swift en is vervolgens via Feyenoord, DWS, Ajax en Almere City bij PSV terecht gekomen. "Je zou dan eigenlijk zeggen dat het een moeilijke jongen is", zegt Van Halst.

"Overal weggestuurd of iets dergelijks, maar dit is geweldig." Wim Kieft wil dat niet te snel zeggen. "Misschien is hij wel helemaal niet moeilijk, maar ontwikkelt hij zich gewoon geweldig."

"Ik vind het heel indrukwekkend. Ik zie bij hem geen terugslag en zou niet weten waarom Van Bommel dat blok uit elkaar haalt", zegt Van Halst.