Nijland weigert Studio Voetbal-uitnodiging: 'Ik denk dat het hem te veel is'

Nijland weigert Studio Voetbal-uitnodiging: 'Ik denk dat het hem te veel is'

30-09-2018 22:48
24

Hans Nijland weigerde zondagavond om zijn verhaal te doen bij Studio Voetbal. Het dondert en het bliksemt bij FC Groningen en dat is de algemeen directeur van de club even te veel geworden, denkt Evgeniy Levchenko.

"Hans Nijland is uiteraard de kans geboden om hier zijn verhaal te houden, maar hij ligt op dit moment te slapen", zegt presentator Tom Egbers. "Hij zei: het is te laat voor me. Ik slaap om tien voor half elf."

Levchenko, oud-speler van Groningen, denkt dat Nijland het zwaar heeft door alle commotie. "Ik ken Hans een beetje. Het is een persoon die het zich persoonlijk aantrekt. Hij móet eigenlijk voor de camera verschijnen, maar ik heb begrepen dat hij de afgelopen dagen veel heeft moeten slikken van supporters. Hij wil rust nemen. Dat neemt niet weg dat hij eigenlijk tijd vrij moet maken voor jullie, maar ik denk dat het hem even te veel is."

De tijd dat Groningen topspelers haalde is geweest, zegt Kees Jansma. De presentator merkt dat de club in een negatieve spiraal zit. "Het is allemaal prachtig gezegd, maar dat hebben ze gedaan met een niet gevulde portemonnee. Ze dachten dat het beter zou worden, dat het stadion vol zou zitten, dat er sponsoren zouden komen. Dat is niet het geval geweest."

"De spelers zijn weg, de portefeuille is leeg. Ze moeten nu gewoon de tering naar de nering zetten. Er mág geen verwachtingspatroon meer zijn rond FC Groningen. Het kán niet meer."

Groningen kon afgelopen zomer cashen voor Ritsu Doan, maar de club weigerde het miljoenenbod van het Russische CSKA Moskou. "Ze hadden Doan eigenlijk moeten verkopen aan CSKA. Die hebben vier miljoen geboden. Dat hebben ze afgewezen in de hoop dat er een hoger bod kwam. Dat is een catastrofale keuze geweest, want hij gaat met het elftal mee naar beneden", oordeelt Jansma.