'Geduld Fenerbahçe is op: Cocu wordt ontslagen, opvolger staat klaar'

'Geduld Fenerbahçe is op: Cocu wordt ontslagen, opvolger staat klaar'

01-10-2018 07:37
101

Phillip Cocu stapt spoedig weer op het vliegtuig naar Nederland, melden Turkse media. De hoofdtrainer van Fenerbahçe krijgt snel te horen dat hij ontslagen wordt na de 3-0 nederlaag tegen Rizespor. Ersun Yanal (56) staat klaar om het over te nemen.

Cocu staat al langere tijd onder druk, maar het geduld van Fenerbahçe is inmiddels op, meldt het Turkse NTV Spor. De 47-jarige Eindhovenaar krijgt op korte termijn het nieuws dat hij mag vertrekken uit Turkije. Dat geldt dan waarschijnlijk ook voor zijn assistenten Chris van der Weerden en Erwin Koeman.

Het Turkse Sporx claimt Yanal te hebben gespot met Acun Ilıcalı, een Turkse televisiepresentator en journalist die een goede relatie heeft met Fenerbahçe-voorzitter Ali Koc. Daardoor is het volgens Turkse media zo klaar als een klontje dat Cocu zijn ontslag krijgt en op wordt gevolgd door Yanal.

Koc was samen met technisch directeur Damien Comolli verantwoordelijk voor de aanstelling van Cocu. In amper twee maanden staat wist Fenerbahçe zich niet te plaatsen voor de Champions League, werd er vier keer verloren in de competitie en kreeg de club een flink pak slaag in de Europa League.