Mislukt bij Feyenoord, Ajax, nu bij PSV: Brands zag de potentie

Mislukt bij Feyenoord, Ajax, nu bij PSV: "Brands zag de potentie"

01-10-2018 08:07
33

Toon Gerbrands zegt in het Algemeen Dagblad dat Pablo Rosario van ver is moeten komen. De middenvelder van PSV is sinds dit seizoen pas echt doorgebroken, nadat diverse avonturen niet succesvol waren. Rosario speelde bij Swift en kwam vervolgens via Feyenoord, DWS, Ajax en Almere City bij PSV terecht.

Vorig seizoen hielden weinig mensen rekening met een doorbraak van Rosario, die toen nog in Jong PSV speelde. Op dit moment houdt hij zomeraanwinst Érick Gutíerrez uit de basis, is hij een belangrijke pion op het PSV-middenveld en zit hij zelfs in de voorselectie van het Nederlands elftal. "Bij AZ hebben we een keer in kaart gebracht wie doorkwamen uit de jeugd en doorbraken in het profvoetbal", zegt Gerbrands.

"Wat bleek: bij vrijwel niemand was het in een rechte lijn omhooggegaan. Blessures, trainers die niet in het talent van de speler geloofden. De rode draad was er een van vallen, opstaan en mentaal door kunnen gaan. Ook Rosario heeft het bepaald niet cadeau gekregen."

Marcel Brands was degene die Rosario naar PSV haalde. "Marcel Brands zag de potentie. Die zegt altijd: het gaat er niet om hoe iemand nú speelt, maar om wat er nog aan rek is", zegt Gerbrands.