De Ligt: Ik ben niet zo van het schelden, maar ik liep wel te zeuren

De Ligt: "Ik ben niet zo van het schelden, maar ik liep wel te zeuren"

01-10-2018 08:25
36

Matthijs de Ligt verheugt zich op zijn debuut in de Champions League. Waar de Ajax-aanvoerder in het duel met Fortuna Sittard nog te maken had met Andrija Novakovich, weet hij dinsdag Bayern München-spits Robert Lewandowski tegenover zich.

De Ligt bijt zich de komende dagen vast in de Pool. "Ik kijk beelden hoe hij beweegt, hoe hij de bal vasthoudt. Ik kijk ook naar wedstrijden van Bayern." De laatste optredens van Der Rekordmeister waren allerminst overtuigend. "Dan is het des te Nederlandser om te zeggen: we gaan ze pakken", stelt De Ligt, die op de rem trapt. "Wij weten dat Bayern heel goed is. We zullen op en top moeten zijn om daar een resultaat mee te slepen."

Wedden

Meer odds

De Ligt moest de confrontaties met AEK Athene en PSV nog missen. "Ik droomde allang van de Champions League en van wedstrijden als tegen PSV. Het vreet aan je als je dan moet toekijken met een blessure. Ik heb geprobeerd dat zoveel mogelijk binnen te houden, omdat ik deel ben van het team. Ik ben aanvoerder, ik moet spelers steunen die wel spelen. Dat heb ik geprobeerd te doen, maar het was lastig."

Onmacht voelde de verdediger, vooral tegen PSV. "Wat fout ging? Ach, dat was een opeenstapeling. Ik ben niet zo van het schelden, maar ik liep wel te zeuren. Wij weten dat we een goed team zijn. Als je dan bij rust met 3-0 achterstaat, is dat een flinke domper."