Erg compleet. Hij heeft bewezen de beste spits in de Eredivisie te zijn

"Erg compleet. Hij heeft bewezen de beste spits in de Eredivisie te zijn"

01-10-2018 08:54
69

Angelino prijst Luuk de Jong. De PSV-spits is de ogen van de Spaanse linksback de beste spits van de Eredivisie. De Jong was zondag tegen NAC Breda trefzeker na een assist van Angelino, die de assist overigens niet op zijn naam kreeg.

De voorzet van Angelino werd geraakt door een speler van NAC. Daardoor kan hij geen assist bijschrijven. "Dat zou wel zo moeten zijn, want ik gaf de voorzet bewust", vertelt Angelino aan De Telegraaf.

"Hij is altijd gevaarlijk in het strafschopgebied en wint bijna alle ballen in de lucht, maar hij kan ook over de grond worden aangespeeld", zegt Angelino over De Jong. "Ik vind hem erg compleet. Hij heeft bewezen de beste spits in de Eredivisie te zijn."

Zowel Angelino als De Jong voelt zich bij PSV als een vis in het water. De linksback strooit met voorzetten, waar de spits dan weer gretig gebruik van maakt. Dat Angelino een assistenkoning is, bewees hij vorig seizoen al als speler van NAC. Toen gaf hij zeven assists, maar nam hij ook de vrije trappen. "Nu moet ik het van de voorzetten hebben. Ik ben tevreden over hoe het gaat en ben erg blij met de trainer (Mark van Bommel, red.), die me veel vertrouwen geeft."