Levchenko en Van Hooijdonk bekritiseren keuze Ten Hag: Echt dramatisch

Levchenko en Van Hooijdonk bekritiseren keuze Ten Hag: "Echt dramatisch"

01-10-2018 09:00
50

Ajax moet dinsdag tegen Bayern München niet met David Neres op tien beginnen. Dat stelden Pierre van Hooijdonk en Evgeniy Levchenko zondagavond bij Studio Voetbal.

"Je zal voorin met veel snelheid moeten spelen. Dan kun je zo'n tegenstander pijn doen", analyseert Van Hooijdonk. "Ik ben benieuwd of Dolberg aan de spits gaat spelen. Neres in ieder geval op de zijkant en niet op tien. Dan krijg je hetzelfde als tegen AEK, dat je geen enkele diepgang hebt."

Van Hooijdonk krijgt bijval van Levchenko, die zijn mening deelt. "Neres op tien vind ik echt dramatisch, eerlijk gezegd. Hij heeft veel meer rendement als hij aan de zijkant speelt."

Levchenko verwacht een loodzware opgave voor Ajax, vooral omdat Bayern in een lastige fase zit. Der Rekordmeister speelde afgelopen week in competitieverband gelijk en verloor een keer. "Bayern gaat reageren. De trainer (Niko Kovac, red.) heeft ook gezegd dat ze willen herstellen en willen laten zien dat ze echt beter zijn."

De Oekraïner zou ook met Dolberg in de spits beginnen tegen Bayern, in plaats van met Klaas-Jan Huntelaar. "Ik verwacht niet dat Ajax het spel gaat maken, maar dat Bayern veel meer tijd aan de bal krijgt. Dan heb je Dolberg nodig die wegsprint."