'Stroomstoring Schiphol treft Ajax: bijna twee uur vertraging en spullen zoek'

'Stroomstoring Schiphol treft Ajax: bijna twee uur vertraging en spullen zoek'

01-10-2018 13:57
74

Het reisschema van Ajax voor het Champions League-duel met Bayern München is behoorlijk in de war gegooid door een stroomstoring op Schiphol. De selectie van Erik ten Hag vertrok uiteindelijk met bijna twee uur vertraging.

Volgens De Telegraaf zou Ajax rond het middaguur naar München vertrekken. Om half een mochten de Amsterdammers boarden en uiteindelijk lijkt de selectie met bijna twee uur vertraging te vertrekken richting Duitsland. Oorzaak van de vertraging is dat een deel van de Ajax-koffers en -tassen zoek is.

In eerste instantie werd gemeld dat eerst de koffers en tassen terecht moesten zijn voordat het veliegtuig zou vertrekken. Uiteindelijk is de selectie toch opgestegen. De ontbrekende spullen worden nagestuurd met een latere vlucht. Zodoende kunnen Ten Hag en een speler toch op tijd in de Allianz Arena zijn, waar om 18.45 uur een persconferentie wordt gegeven. Drie kwartier later staat een training gepland. 

De Amsterdammers spelen dinsdagavond om 21.00 uur het tweede groepsfaseduel tegen Bayern. Het eerste duel werd met 3-0 gewonnen van AEK Athene.

Update 14:32 uur: Inmiddels is het vliegtuig van Ajax met een vertraging van 2,5 uur vertrokken. Rond kwart voor 4 landt de selectie in Duitsland, zo meldt De Telegraaf.