Update: Van Persie komt eigen belofte na en gaat niet akkoord met schorsing

Update: Van Persie komt eigen belofte na en gaat niet akkoord met schorsing

01-10-2018 16:18
205

De KNVB heeft Robin van Persie een schikkingsvoorstel gedaan van drie wedstrijden schorsing waarvan een voorwaardelijk. De aanvaller kreeg een rode kaart in het competitieduel met Vitesse.

De kans is groot dat Van Persie tegen het voorstel in beroep gaat. Hij moet dat maandag nog laten weten, zo meldt RTV Rijnmond. Na afloop van het duel stelde Van Persie niet akkoord te gaan met een eventuele schorsing. "Het was een tackle op de bal, maar ik was iets te laat", stelde hij voor de camera van FOX Sports.

"Als een aanvaller een tackle maakt, ziet dat er altijd wat anders uit. Ik hield m'n been in en had geen enkele intentie hem pijn te doen of met gestrekt been door te halen. Ik schampte hem alleen maar, er was slechts licht contact. Dit kan nooit rood zijn. Ik ga hier 100 procent zeker tegen in beroep", vervolgt Van Persie toen.

Mocht Van Persie toch besluiten akkoord te gaan met het voorstel ontbreekt hij in de wedstrijden tegen Willem II en PEC Zwolle, maar hij is wel weer inzetbaar in de Klassieker tegen Ajax.

Update 16.18: Van Persie gaat níet akkoord met het schikkingsvoorstel van de KNVB. Dat meldt Feyenoord maandagmiddag via de officiële kanalen. Het mag geen verrassing heten dat de 35-jarige topscorer zich verzet tegen de schorsing van twee duels. De zaak wordt nu voorgelegd aan de tuchtcommissie. 'Als ook de tuchtcommissie van mening is dat Van Persie een straf verdient, dan kan Van Persie in beroep gaan', meldt RTV Rijnmond. 'Die zaak dient dan donderdag in Zeist.'