In het kort: Aké verslaat Van Aanholt, gelijkspel in Galgenwaard,

01-10-2018 23:14
5

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Aké wint van Van Aanholt
Nathan Aké heeft met Bournemouth het Crystal Palace van Patrick van Aanholt verslagen: 2-1. Bournemouth nam na vijf minuten de leiding, maar na 55 minuten werd het gelijk door Van Aanholt. De linksback stoomde op, kreeg de bal in het strafschopgebied en schoot de bal in het dak van het doel. Drie minuten later ging het alsnog mis voor Palace, dat de 2-1 tegen kreeg uit een strafschop. Bournemouth staat zevende, Palace twaalfde.

Gelijkspel in de Galgenwaard
Jong FC Utrecht heef thuis gelijkgespeeld tegen MVV. In stadion De Galgenwaard werd het 0-0. MVV was in de eerste helft de betere partij, maar maakte de kans niet af. Utrecht kon daar niet veel tegenover stellen. In de tweede helft was Utrecht beter en werd zelfs de paal geraakt. Het bleef echter 0-0. MVV heeft in zeven wedstrijden elf punten gehaald. Jong Utrecht staat zestiende en heeft vijf punten.

De Bruyne keert eerder dan verwacht terug op trainingsveld
Kevin De Bruyne beschadigde in augustus zijn kniebanden, maar heeft nu al minuten gemaakt op het trainingsveld. Hij deed een deel van de groepstraining mee, maar moet nog verder werken aan zijn conditie. Ook zonder De Bruyne presteerde Manchester City uitstekend. In de Premier League staat City samen met Liverpool bovenaan. In de Champions League werd er wel verloren. Olympique Lyon was met 2-1 te sterk.

Akinfeev stopt als international van Rusland
Igor Akinfeev zet een punt achter zijn interlandloopbaan. Hij stond op het WK in eigen land onder de lat en wil een kans geven aan een nieuwe generatie Russische doelmannen. De 32-jarige doelman keepte in 2004 zijn eerste wedstrijd voor Rusland in de verloren oefenwedstrijd tegen Noorwegen (3-2). Sindsdien was hij de vaste keuze onder de lat van Rusland. Met 111 interlands is Akinfeev niet de recordinternational van Rusland; dat is Sergei Ignashevich, die 127 wedstrijden speelde.

Blessuregevallen bij Real Madrid
Real Madrid moet in de Champions League-wedstrijd tegen CSKA Moskou niet alleen Marcelo en Isco missen, maar ook Gareth Bale en Sergio Ramos. Ramos en Bale haakten geblesseerd af in de Madrileense derby tegen Atlético Madrid van afgelopen weekend. De verdediger hield een flinke hoofdwond over aan een kopduel, terwijl Bale in de rust werd gewisseld vanwege spierklachten.

Real-trainer Julen Lopetegui neemt twintig spelers mee naar Rusland. Opvallendste naam is die van de jonge verdediger Sergio Reguilón. Ook de Braziliaanse aanwinst Vinicius Júnior zit bij de selectie.