PSV legt De Jong definitief vast als technisch manager: Mooie, stevige basis

PSV legt De Jong definitief vast als technisch manager: "Mooie, stevige basis"

01-10-2018 18:09
34

John de Jong gaat definitief verder als technisch manager van PSV. De 41-jarige oud-middenvelder bekleedde de functie na het vertrek van Marcel Brands al op interim-basis, maar heeft maandag een contract tot de zomer van 2022 ondertekend in Eindhoven.

De Jong was daarvoor actief als hoofdscout en heeft het vertrek van Brands naar behoren opgevuld, vindt algemeen directeur Toon Gerbrands. "John wist als hoofdscout tot in detail wat de technische plannen waren en dat is essentieel gebleken bij het invullen van zowel de staf als de selectie. Hij heeft deze flinke vuurproef met verve doorstaan", laat Gerbrands weten aan de clubsite van PSV.

De Jong zelf is blij met het vertrouwen dat PSV in hem stelt. "Ik krijg van PSV de ruimte om deze functie op mijn manier in te vullen. Mijn focus zal liggen op het spelersbeleid bij de A-selectie en de jeugdopleiding", aldus de nieuwe technisch manager, die bovendien betrokken zal blijven bij de scouting in binnen- en buitenland. "Er ligt een mooie, stevige basis en ik kijk er naar uit om in deze functie verder te gaan."