'Slechte instelling' Berghuis: Hij loopt gewoon te lanterfanten, ongelooflijk!

'Slechte instelling' Berghuis: "Hij loopt gewoon te lanterfanten, ongelooflijk!"

01-10-2018 18:35
71

Robin van Persie is een eenzaam lichtpuntje bij Feyenoord, vindt RTV Rijnmond-analist Jan Everse. De oud-trainer van onder meer PEC Zwolle en Sparta zag hoe de Rotterdammers zondagmiddag worstelden met Vitesse en gered werden door een late vrije trap van de routinier.

De overige Feyenoorders konden Everse niet bepaald bekoren. "Ik vond het niet best. Het wordt vervelend om steeds te moeten zeggen, want je hoopt dat ze eens een keer zo spelen dat je zit te genieten. Maar ik heb niet genoten", vertelt de analist maandagavond bij FC Rijnmond. "Het was heel triest. Ik zag Clasie een bal inspelen: die ging voorbij aan twee spelers en belandde bij de keeper in zijn handen. Die twee keken ook zo: ja, wat wil je nu eigenlijk? Dat gebeurde te vaak."

Wedden

Meer odds

Nadat Van Persie Feyenoord uit een vrije trap naar 2-1 had geschoten, kreeg de linkspoot een rode kaart. Van Persie heeft al aangekondigd in beroep te gaan tegen een eventuele schorsing en Everse hoopt voor Feyenoord dat dit beroep succesvol wordt. "Zonder hem wordt het een mission impossible voor Feyenoord. Hij is zo ongelooflijk belangrijk. Vrijwel alle creativiteit en gevaarlijke momenten komen van hem vandaan." Tafgelgenoot Emile Schelvis valt hem bij. "De rest heeft ook niet zo veel persoonlijkheid dat ze zeggen: we zullen eens laten zien dat we die Van Persie niet missen."

'Ongelooflijke' Berghuis
Vooral Steven Berghuis springt er volgens Schelvis in negatief opzicht uit. "Die rode kaart voor Van Persie is het gevolg van de zoveelste dramatische actie van Berghuis", aldus de Ziggo Sport-commentator. "Wat Berghuis heeft laten zien qua slechte instelling, grenst aan het ongelooflijke. De eerste vijf duels laat hij zomaar lopen. Hij moet eigenlijk het verdedigende werk voor Van Persie doen. Maar dat doet hij niet! Hij loopt gewoon te lanterfanten, ongelooflijk!"