De Boer: 'De klasse droop ervan af, benieuwd wat PSV daar tegenover stelt'

De Boer: 'De klasse droop ervan af, benieuwd wat PSV daar tegenover stelt'

02-10-2018 07:27
27

Frank de Boer waarschuwt PSV voor Internazionale-spits Mauro Icardi. De even kleurrijke als controversiële Argentijn valt zowel binnen als buiten de lijnen op.

De Boer maakte Icardi mee in zijn korte tijd bij Inter. "Ik vond hem als spits echt geweldig, Icardi. Meteen al bij de eerste trainingen droop de klasse ervan af", zegt hij in het Algemeen Dagblad. "Uit alle hoeken en gaten scoren, goede startsnelheid en koppen, man, geweldig koppen kan-ie. Ja, dat ga je tegen PSV ook zien. 109 goals in 187 wedstrijden, een moyenne van meer dan 1 op 2."

"Twee keer Serie A-topscorer in de laatste vier jaar; het zegt voldoende. Ik ben heel benieuwd wat PSV er morgen tegenover stelt", vervolgt De Boer, die weet dat Icardi de aanvoerdersband zal dragen. De topschutter kreeg die leidersrol in 2015 van Roberto Mancini. "En ik heb dat zo gelaten toen ik Mancini opvolgde. Al vond ik Icardi zeker niet de best denkbare aanvoerder."

"Er zijn bij hem dingen die eigenlijk niet horen bij een captain, zoals dus dat gedoe met eigen supporters", aldus De Boer. Icardi kreeg het in 2015 aan de stok met de harde kern na een nederlaag tegen Sassuolo. "Maar je wilt zo'n belangrijke speler ook niet meteen verliezen als je het middenin de voorbereiding op een seizoen overneemt als trainer."

"Maar voor de duidelijkheid: ik heb over Icardi nooit te klagen gehad. Hij heeft onder mij altijd z'n stinkende best gedaan", besluit De Boer.