KNVB roept 'eigenwijze' Nijhuis en VAR op het matje: Dit gaan we zeker bespreken

KNVB roept 'eigenwijze' Nijhuis en VAR op het matje: "Dit gaan we zeker bespreken"

02-10-2018 07:46
37

Bas Nijhuis heeft zondagmiddag voor veel discussie gezorgd tijdens de wedstrijd tussen FC Groningen en FC Utrecht. De Tukker gaf Simon Gustafson een rode kaart, terwijl videoscheidsrechter Jeroen Manschot aangaf dat hij zijn twijfels had over de beslissing.

Nijhuis besloot echter om de beelden niet terug te kijken en de rode kaart voor Gustafson is inmiddels geseponeerd. "Dit gaan we zeker bespreken", kondigt scheidsrechtersbaas Dick van Egmond aan in gesprek met De Telegraaf. De oud-arbiter benadrukt echter dat er sprake is van een gedeelde verantwoordelijkheid tussen Nijhuis en Manschot. "De VAR heeft niet duidelijk genoeg aangegeven dat de beslissing fout was en de scheidsrechter heeft ondanks de twijfel bij de VAR geen aanleiding gezien om naar het beeldscherm te gaan."

FC Utrecht-trainer Dick Advocaat is nog steeds verbaasd over de handelswijze van Nijhuis. "Ik wil wel benadrukken dat het niet iets persoonlijks is naar Nijhuis toe, want dat vind ik een leuke vent en een goede scheidsrechter, maar dit had hij gewoon anders moeten doen", aldus de oud-bondscoach. "Hij was zo overtuigd van zichzelf, dat hij het niet eens wilde gaan terugkijken. Het was naar FC Utrecht toe wel zo netjes geweest als hij dat wel had gedaan."

Lees ook: Blunderende Nijhuis negeerde VAR: 'Dat slaat eigenlijk nergens op. Dit kan niet'

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s