Derksen: 'Cocu zegt: wij willen graag ontslagen worden en de poen mee hebben'

Derksen: 'Cocu zegt: wij willen graag ontslagen worden en de poen mee hebben'

02-10-2018 08:49
26

Johan Derksen verwacht dat Phillip Cocu zijn langste tijd heeft gehad bij Fenerbahçe. Volgens de analist van Veronica Inside hopen de oud-trainer van PSV en zijn assistenten Erwin Koeman en Chris van der Weerden dat de Turkse grootmacht hen op korte termijn aan de dijk zet.

Tafelgenoot Valentijn Driessen laat weten dat zaakwaarnemer Rob Jansen nog in Nederland zit en dat er 'vooralsnog' niets gaat gebeuren. Derksen denkt echter dat Cocu en zijn staf inmiddels wel klaar zijn met hun Turkse avontuur. "Die Nederlandse jongens willen liever vandaag dan morgen weg. Ze hebben zes dikbetaalde jongens, die boycotten de zaak en willen alleen maar trucjes doen op het veld. Die gasten zijn niet vooruit te branden."

Volgens Derksen wil de Nederlandse staf niet uit eigen beweging opstappen. "Ze hebben zelf ook een waanzinnig contract en ze zeggen: wij willen graag ontslagen worden en de poen mee hebben. Want wij gaan niet zelf weg. Maar die eigenaar (Ali Koç, red.) wil dat ze juist wel hun biezen pakken, dus dat is nu het probleem."

De besnorde analist liet eind augustus al weten dat Cocu 'doodongelukkig' is in Istanbul. Fenerbahçe publiceerde toen een statement waarin het de uitlatingen van Derksen in alle toonaarde ontkende.