Bijgelovige Onana: 'Ik trek die handschoenen niet meer aan. Echt niet!'

Bijgelovige Onana: 'Ik trek die handschoenen niet meer aan. Echt niet!'

02-10-2018 10:29
39

Ajax-doelman André Onana blijkt behoorlijk bijgelovig te zijn. Verliest de goalie een wedstrijd, dan weigert hij tijdens zijn volgende duel bijvoorbeeld dezelfde handschoenen aan te trekken. Onana vertelt dat in een interview op de website van Ajax. 

"'Weet je wat het is? Als ik win of als iets goed gaat, verander ik het liefste helemaal niets. Wandel ik met mijn linkervoet als eerst het veld op en winnen we, dan blijf ik dat doen tot we verliezen. Als ik met deze handschoenen verlies, dan trek ik ze niet meer aan. Echt niet!", aldus de sluitpost.

"Ik krijg van adidas vaak nieuwe handschoenen, maar zolang we winnen, trek ik steeds dezelfde aan. Je ziet het goed, deze zijn redelijk nieuw. Die handschoenen die ik tegen PSV droeg, zie je niet meer terug."

Onana (22) vindt het lastig om een voorspelling te doen over zijn carrièreverloop. "God decides everything. Ik heb nog een contract tot 2021. Misschien speel ik nog bij Ajax, misschien niet. Maar ik hoop in ieder geval dat we, als ik 24 ben, met Ajax een mooie prijs hebben gewonnen. Dit seizoen willen we iets laten zien in de Champions League."