Andersen mislukte bij Ajax: 'Na signeren van mijn contract moest ik huilen'

Andersen mislukte bij Ajax: 'Na signeren van mijn contract moest ik huilen'

02-10-2018 17:22
44

Kort nadat Lucas Andersen in 2012 een contract had gesigneerd bij Ajax, barstte de destijds zeventienjarige Deen in huilen uit. Andersen besefte dat de stap naar Amsterdam grote consequenties zou hebben voor zijn leven. 

Ajax betaalde zes jaar geleden zo'n twee miljoen euro aan AaB voor Andersen. "Nadat ik mijn contract had getekend bij Ajax, begon ik spontaan te huilen. Ik moest plotseling mijn vertrouwde omgeving achterlaten", blikt Andersen terug met TipsbladetSinds dit seizoen is hij weer terug bij AaB. 

Wedden

Meer odds

"Toen ik mijn koffers naar het vliegveld droeg, kwam alles bij me binnen. Mijn reis was begonnen. Ik woonde niet langer thuis, maar helemaal alleen, in een vreemd land."

"Plotseling is er geen familie om je heen, zijn je vrienden ver weg. Ik ben een familiemens en enorm sociaal, dus dat was voor mij heel moeilijk. Ik kwam na een training thuis en zag alleen maar meubels. Soms zag ik dagen niemand."

Andersen brak nooit door in Amsterdam. Na een uitleenbeurt aan Willem II in 2015/16 werd de stilist door Ajax verkocht aan Grasshoppers.