Van Gaal 'enthousiast' na zien Ajax-basis: 'Deze opstelling geeft mij wel hoop'

Van Gaal 'enthousiast' na zien Ajax-basis: 'Deze opstelling geeft mij wel hoop'

02-10-2018 19:58
98

Louis van Gaal is goed te spreken over de elf namen die Erik ten Hag het veld instuurt tegen Bayern München. Volgens Van Gaal biedt de opstelling van de Amsterdammers perspectief.

Max Wöber begint centraal achterin, Daley Blind staat op het middenveld naast Lasse Schöne en Donny van de Beek speelt als 'nummer tien'. "Daardoor spelen de aanvallend ingestelde spelers van voren en is er meer vermogen op het middenveld, wat ik wel nodig acht", aldus Van Gaal voor de camera van Ziggo Sport. Ook de keuze om niet Klaas-Jan Huntelaar of Kasper Dolberg, maar Dusan Tadic in de spits te zetten, snapt Van Gaal. "Dat is niet verkeerd", meent hij.

"Ik vind dat je als trainer juist moet kijken wat de zwakheden zijn van de tegenstander. Het is niet zo dat je maar kan spelen zoals je wil en je niks aantrekt van kwalitieten van de tegenstander", vervolgt Van Gaal. Bayern München is een topteam, maar ook die hebben zwakheden. Dat moet je analyseren en dan moet je zorgen dat je spelers in hun kracht tegen dat team kunnen spelen. Deze opstelling geeft mij wel hoop."