Vertrouwen in miljoenenplan van Feyenoord: Ik ben daar heel optimistisch over

Vertrouwen in miljoenenplan van Feyenoord: "Ik ben daar heel optimistisch over"

02-10-2018 22:10
12

Ivo Opstelten, voormalig burgemeester van Rotterdam, volgt de situatie rond Feyenoord City met veel belangstelling. Het is volgens Opstelten raadzaam dat er geen overhaaste beslissingen worden genomen.

Of Feyenoord City doorgaat lijkt vooral af te hangen van de financiën. Feyenoord-directeur Jan de Jong zei vorige week per jaar minimaal 25 miljoen euro over te willen houden aan het nieuwe stadion. Volgend jaar wordt duidelijk of het nieuwe stadion er komt. "Iedereen doet heel zorgvuldig zijn werk", vertelt Opstelten aan RTV Rijnmond.

"Ik ben daar heel optimistisch over. Het is altijd om zorgvuldig te zijn bij zo'n groot plan. Alles moet kloppen. Je kunt beter een paar maanden de tijd nemen in plaats van gehaast de verkeerde beslissing nemen. Ik vind het verstandig hoe men het nu aanpakt."

"Het is goed om het door onafhankelijke partijen te laten beoordelen. Ik heb vertrouwen in de directies van de stadion en de club. De raad van commissarissen werken met elkaar samen. Het gemeentebestuur volgt het ook nauwgezet. Natuurlijk is er wel eens wat en is er publiciteit over, dat is normaal met zo'n belangrijk project, maar iedereen blijft kalm, rustig en laat zich niet leiden tot het nemen van verkeerde beslissingen."