'Hij zal een basisplek bij PSV moeten veroveren, dat mag geen probleem zijn'

'Hij zal een basisplek bij PSV moeten veroveren, dat mag geen probleem zijn'

03-10-2018 12:01
31

Erick Gutiérrez maakte een geweldige indruk bij zijn debuut voor PSV met een geweldige assist op Hirving Lozano en een goal. Een basisplek heeft de Mexicaan echter nog niet. Volgens Wout Westerhof, jeugdtrainer bij Pachuca, moet dat goedkomen.

Volgens Westerhof zal de Mexicaan bij PSV eindelijk weer worden uitgedaagd. "Dat hij die goal maakt tegen ADO Den Haag komt omdat hij voor het doel komt. Dat deed hij op het laatst minder bij Pachuca en ik verwacht dat hij het in Nederland wel weer meer gaat doen. Dat zal ook moeten als hij straks de stap naar de echte top wil zetten. Hij zal nu eerst een basisplaats bij PSV moeten veroveren, maar met zijn kwaliteiten mag dat geen probleem zijn", aldus Westerhof in gesprek met Voetbal International.

Wedden

Meer odds

Volgens Westerhof had het met Gutiérrez ook zomaar heel anders af kunnen lopen. De Mexicaan groeide op in de deelstaat Sinaloa, die nu vooral bekend is als de thuisbasis van een van Mexico's grootste drugskartels. "In Sinaloa is het gevaarlijk. Een leven als narco ligt op de loer. Narco of voetballer, Guti heeft goed gekozen, haha", lacht Westerhof.