Blind zag uitzinnig uitvak: 'We wilden eigenlijk hossen en dansen'

Blind zag uitzinnig uitvak: 'We wilden eigenlijk hossen en dansen'

03-10-2018 12:29
54

Ajax werd tijdens het Champions League-duel met Bayern München gesteund door 3800 uitzinnige fans. Daley Blind, die als middenvelder speelde, zag na het laatste fluitsignaal hoe het uitvak helemaal losging en de spelers kenden even twijfel of ze mee moesten doen. 

"We wilden eigenlijk hossen en dansen, maar uiteindelijk hebben we toch een beetje rustig gedaan", stelt hij in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Omdat het geen overwinning was en er gewoon meer in zat. Dat klinkt gek als je een uitwedstrijd bij Bayern München speelt. Dit is natuurlijk een geweldig resultaat, maar toch is er een dubbel gevoel."

Volgens Blind heeft Ajax zich dinsdagavond in de spotlights gespeeld. "Europa kijkt met een schuin oog naar ons, maar laten we niet te vroeg juichen", stelt hij. De routinier speelde zelf voor de verandering niet in het centrum van de defensie, maar op het middenveld. "Dat is zeker voor herhaling vatbaar. Het is een heerlijke positie."

Een voorkeur voor een plek heeft hij echter niet. "Ik ben voor twee posities gehaald in de as van het elftal. Dat is van tevoren ook besproken. Ook achterin voel ik me ook prettig. Het is niet zo dat ik een uitgesproken voorkeur heb. Het hangt natuurlijk ook van de tegenstander af."